Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δυσοίωνες προβλέψεις για τις τιμές των ακινήτων !


Ρίξτε τις τιμές και πουλήστε … αν βρείτε αγοραστή και βέβαια αν το ακίνητο είναι βάρος και δέσμευση για σας ή αν έχετε ανάγκη ρευστότητας. Είναι η δεύτερη φορά από τη δημιουργία της Epsilon Team που αναφέρομαι στο ίδιο θέμα με την ίδια προτροπή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Την πρώτη φορά επαληθεύτηκα πλήρως . Ήταν Μάιος του 2011, μόλις ένα χρόνο από την έναρξη  λειτουργίας της Epsilon Team,  όταν στο blog της εταιρείας έγραφα κείμενο με τίτλο « ΠΟΥΛΑΩ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΩ» , στηλιτεύοντας το μότο όλων των πωλητών ακινήτων εκείνη την περίοδο. Τους προέτρεπα ανοικτά ,  να ρίξουν τις τιμές και να πουλήσουν, ωστόσο ελάχιστοι με ακολούθησαν. Όσοι το έκαναν κέρδισαν … πολλά … πάρα πολλά !
Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να το επαναλάβω και σήμερα. Η υφεσιακή πορεία της χώρας αλλά και η αύξηση της φορολογίας  που προβλέπεται όπως όλα δείχνουν στη νέα συμφωνία, θα ρίξουν τουλάχιστον κατά 30% τις τιμές των ακινήτων μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι τιμές των ακινήτων την επόμενη διετία θα αγγίξουν τις χαμηλότερες τιμές του αιώνα με άγνωστη ημερομηνία ανάκαμψης.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ε.Ε , εφ όσον υπάρξει και εγκριθεί και από το δικό μας και από τα λοιπά Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα δημοσιευθούν οι προβλέψεις των διεθνών οίκων για την πορεία των τιμών στην Ελλάδα που όπως γνωρίζω , χρησιμοποιώντας τις άλλοτε δημοσιογραφικές μου πηγές , θα είναι ιδιαιτέρως δυσοίωνες !
Συμπέρασμα. Αν πουλάτε ακίνητο και έχετε προσφορά , διαπραγματευτείτε με λογική και το βλέμμα στραμμένο στην τσέπη , στο συμφέρον σας και στην επόμενη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.